Azerbajdzsán ad otthont az idei felnőtt világbajnokságnak május 29-június 4-ig. A címvédő Salim Omar Gergely nevével fémjelzett magyar válogatott nyolc fős csapattal vág neki a vb-nek. A G-14-es besorolású torna az első világbajnoksága lesz három fiatalnak is.

2022-ben Salim Omar Gergely megszerezte hazánk első felnőtt világbajnoki aranyát. Az olimpikon most is jó esélyekkel várja a tornát. Bakuba 900-nál is több sportolót várnak az egyhetes megmérettetésre. A 14-szeres szorzójú vb-vel hatalmas lépést lehet tenni a jövő évi olimpia felé, a világranglistán elfoglalt hely kulcsfontosságú a direkt vagy a 2023-as selejtezőn való kvóta megszerzésében.

Érdekesség, hogy két testvérpár is ott lesz a mezőnyben, a még mindig igen fiatal Salim testvérek mellett a Márton lányok is pástra lépnek, ráadásul először lehetnek ott felnőtt vb-n a junior korosztályt épp hogy kinőtt ikrek. Csáki Hanna is először versenyez majd felnőtt vb-n, míg Patakfalvy Luca, Füredi Rebeka és Józsa Levente már rutinos versenyzőként érkezik Azerbajdzsánba.

A magyarok programja:

Május 29.:

Márton Luana (57 kg)

Józsa Levente (68 kg)

Május 30.:

Füredi Rebeka (73 kg)

Salim Omar Gergely (58 kg)

Június 1.:

Salim Sharif Gergely (63 kg)

Június 2.:

Csáki Hanna (46 kg)

Június 3.:

Márton Viviana (62 kg)

Június 4.:

Patakfalvy Luca (53 kg)

A bírók között is lesz magyar, Leila Alchukur révén, aki esélyes arra is, hogy ott legyen a párizsi olimpián. A vb nyitónapja előtt tartja közgyűlését a Nemzetközi Taekwondo Szövetség (WT), ahol dr. Márton Zsolt Krisztián, a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke, az Európai Taekwondo Szövetség (ETU) elnökségi tagja, valamint Patakfalvy Miklós, a Magyar Taekwondo Szövetség tiszteletbeli elnöke, az Európai Taekwondo Szövetség (ETU) elnökségi tagja is jelen lesz.

A nemzetközi szövetség kerek jubileumhoz is ért, május 27-én ünnepli majd megalakulásának 50. évfordulóját.

ÉLŐ EREDMÉNYKÖVETÉS

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS